Juhtúró 250/500g
1.230 Ft – 2.380 Ft
Prémium minőségű juhtúró, minimum 50% juhtejből, hagyományosan készítve.
Prémium minőségű juhtúró, minimum 50% juhtejből, hagyományosan készítve. Bár juhtúrónak hívjuk, valójában egy sózott juhgomolya sajtról van szó, amit morzsalékos állagúvá teszünk. Régen késsel vágták, de mára már krémes állaggal bír. Mindenki úgy véli, hogy szlovák eredetű, de nagy valószínűséggel Erdélyből került a felvidékre, onnan Csehországba és Lengyelországba is. Ezeken a vidékeken bryndzának hívják. Idősebbek még emlékezhetnek a Liptói túró elnevezésre is. Íze hagyományosan markáns, erős korai állapotában is, hosszan érlelve pedig erősen csípőssé gorombul. Mi igazodva korunk szofisztikált gasztronómiai igényeihez a szelídebb, azaz friss állapotában forgalmazzuk.
További információk
Ízesítés | Natúr |
---|---|
Kiszerelés | 250 g, 500 g |
Gyártó | HU1393EK – Csengő Manufaktúra Kft. (2039 Pusztazámor, Remeteség utca 1.) |
Tárolás | Fogyasztható 0°C és +5°C között tárolva a csomagoláson jelzett időpontig: (nap, hó, év). |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.